lördag 21 februari 2009

Effektiv marknadsföring

Vad som är effektiv marknadsföring är ju självklart helt avhängigt av vilken produkt eller tjänst man vill exponera samt vilken publik man vill nå. Du bör ju också veta med vilken eller vilka marknadsförings kanaler du når flest potentiella kunder. Naturligtvis vill du också veta vilken marknadsföringsmetod som ger bäst R.O.I. (bästa försäljningen i förhållande till kostnaden).

Det är inte lätt att ge ett entydigt svar på var det är bäst att synas. Ett omtvistat faktum är däremot att marknadsföring på internet är kostnadseffektivt i jämförelse med traditionella reklam media som TV, tidningsannonser, direktreklam mm. Några exempel bara; kostnaden för att få en försäljning via sökmotorer är bara en tredjedel av kostnaden jämfört med annons i Gula sidorna och bara en niondel jämfört med direktreklam. Ja, så effektiv kan marknadsföring på webben vara.

Detta innebär att det finns väldigt stora möjligheter att för dig att öka din försäljning och dessutom till ett lägre pris än du kanske trodde var möjligt. Det förutsätter naturligtvis att dina produkter eller tjänster är sådana som internetanvändare söker efter med hjälp av sökmotorer som Google, Yahoo, MSN med flera. Det mest kostnadseffektiva sättet är att placera sig högt i de organiska sökresultaten och det gör man med hjälp av naturlig SEO (sökmotoroptimering).

Det enda du behöver är en hemsida som anpassats för din målgrupp samt sökmotoroptimerats naturligt så att den placerar dig högt upp i sökresultaten på Google och andra sökmotorer. Din hemsida får då besök av folk som sökt efter just dina produkter, den hamnar helt enkelt mitt framför näsan på din målgrupp, genialiskt eller hur!

Det här är effektiv marknadsföring där den med den bäst optimerade hemsidan vinner. Blir det ditt företag med er attraktiva och intressefångande hemsida?

Lycka till på webben!

Tomas
SEO-expert
Effektiv marknadsföring Ex4Me

2 kommentarer:

Leif sa...

Jo, det är sant att SEO är väldigt kraftfullt, men dock så är det en ganska lång och komplex process om du ska klara av att toppa sökmotorerna för olika sökfraser som också har mycket trafik. Mycket, då menar jag i varje fall över 5000 sökningar per månad.

Jag menar, det krävs mycket kunskap, och det tar ganska lång tid innan bli en bra sökmotoroptimerare.

Anonym sa...

Ja, troligen sa det ar

The Most Popular Traffic Exchange